OVO JE VAŠE MESTO! PRIDRUŽITE SE! UKLJUČITE SE!


DEMOKRATSKA SRBIJA - JAVNI GLAS GRAĐANA SRBIJE!



Pre daljeg čitanja želimo da Vas upoznamo sa namenom ovog bloga. On je samo Vaš. Demokratska Srbija je mesto na kojem svaki posetilac ima pravo i slobodu da iznese svoje mišljenje, komentare i konstruktivne predloge, da ne kažemo i OBAVEZU, jer zalaganje svih donosi najdalekosežniji razvoj. Jedno je jasno, što je više glasova koji skreću pažnju na sebe, bićemo snažniji. Takvi treba da budemo, ako želimo da sadašnju depresivnu i apatičnu viziju naše zemlje promenimo i ostvarimo istinski napredak.

NASTOJAĆEMO da političke partije uvrste ideje običnih ljudi u svoje programe i prekinu sa demagogijom kojom ističu kako rade za naše dobro.

Nemojte da budete pesimisti, snaga interneta i društvenih mreža pokazala je da je zajednica 21. veka, upravo VIRTUALNA ZAJEDNICA, a događaji s početka ove godine u svetu to su i dokazali. Pobedimo bedu, beznađe i neperspektivnost u koju smo zapali! Oformimo novi "savez za promene"!

13.3.12.

Demokratska Srbija: Neka igre počnu!

 



     Predsednik Tadić danas je konačno raspisao dugo očekivane izbore. Trka koju su neki počeli pre godinu dana zvanično počinje danas, a kulminiraće glasanjem za poslanike na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou. Deveti put od ponovnog uspostavljanja višestranačja Srbija izlazi na izbore, pitam se samo da li će nam oni doneti isti cirkus kao i svi prethodni?
     Ono što je primetno, već na početku, je da nijedna politička opcija nije u poslednjih godinu dana dala kvalitetan program koji bi zaslužio glas na izborima. Zaključili smo već davno da su se naše političke elite, okupljene oko šačice lidera, u stvari nomadske grupe koje se sele od oaze do oaze političkog rejtinga. No, potpuno sam uveren da nijedna politička stranka u Srbiji nema u vidu boljitak države Srbije i njenih gradjana kao primarni državni interes. Političkoj kasti naše države prva „rupa na svirali“ uvek je bio lični materijalno-finansijski napredak, sve ostalo je sporedno.
     Ne nasedajte na jeftine trikove i obećanja, kritički se osvrćite na predstojeći veliki broj demagoških izjava i pre svega dobro razmislite. Onaj ko predloži razvojnu strategiju, predstavi adekvatne metode kojima će doseći postavljene strateške ciljeve, a još uvek ima imalo kredibiliteta, neka zasluži vašu pažnju i podršku.
     Moj glas dobija onaj koji me ubedi da će se tehnologija i proizvodnja vratiti u Srbiju, a adekvatan deo priliva iz budžeta biti odvojen za obrazovanje i kulturu. Država kojoj nr uspeva da se izdržava jednaka je radno sposobnoj individui koja je lenja, pa s tim u vezi, i nesposobna da obezbedi sopstvenu egzistenciju. Ako zaboravimo kako gradimo (nepostojeće) društvene vrednosti, obesmišljeni ćemo stići do desetih izbora. Zadatak za sve nas je da podignemo lestvicu ovog puta na zahtevniji nivo i vidimo da li je iko sposoban da opravda poverenje puno puta prevarenog srpskog stanovništva.

Нема коментара: