OVO JE VAŠE MESTO! PRIDRUŽITE SE! UKLJUČITE SE!


DEMOKRATSKA SRBIJA - JAVNI GLAS GRAĐANA SRBIJE!



Pre daljeg čitanja želimo da Vas upoznamo sa namenom ovog bloga. On je samo Vaš. Demokratska Srbija je mesto na kojem svaki posetilac ima pravo i slobodu da iznese svoje mišljenje, komentare i konstruktivne predloge, da ne kažemo i OBAVEZU, jer zalaganje svih donosi najdalekosežniji razvoj. Jedno je jasno, što je više glasova koji skreću pažnju na sebe, bićemo snažniji. Takvi treba da budemo, ako želimo da sadašnju depresivnu i apatičnu viziju naše zemlje promenimo i ostvarimo istinski napredak.

NASTOJAĆEMO da političke partije uvrste ideje običnih ljudi u svoje programe i prekinu sa demagogijom kojom ističu kako rade za naše dobro.

Nemojte da budete pesimisti, snaga interneta i društvenih mreža pokazala je da je zajednica 21. veka, upravo VIRTUALNA ZAJEDNICA, a događaji s početka ove godine u svetu to su i dokazali. Pobedimo bedu, beznađe i neperspektivnost u koju smo zapali! Oformimo novi "savez za promene"!

23.2.12.

KAD PREGOVARAŠ SAM SA SOBOM


ILI

EU sve si nam dalja  

 
I tako poče0 je i drugi dan nove runde pregovora s Prištinom oko regionalnog zastupanja naše južne pokrajine. Nova farsa izvodi se opet zbog nadanja građana Srbije da će konačno država u kojoj živimo postati kandidat za članicu famozne Evropske Unije.
Uprkos svim naporima našeg pregovaračkog tima predvođeni Borkom Stefanovićem, potpuno nezainteresovana prištinska strana pokušava da iznudi neformalno priznanje Srbije putem pritisaka Nemačke, a koristeći želju Beograda da što pre dobije status kandidata kako bi prikrio neuspehe vlasti na domaćem terenu i veliki broj neispunjenih obećanja.
Status kvo! Vrtimo se ponovo u krug. Naš novi predlog, njima je uvek neprihvatljiv, a njihov predlog nama rigidan i neupotrebljiv. Sada znamo šta nam sledi – packa iz Brisela i odlaganje donošenja odluke o statusu kandidata i otpočinjanju pregovora. Čisto sumnjam da u ovom trenutku Stefanović i Tahirijeva dolaze do rešenja za ovaj neraspetljivi čvor. Više po nas nego po njih.
I dokle god je nas i njih, pozitivnog oshoda neće biti. Kad postanemo „mi“, ne u statusnom smislu, nego pregovaračkom, tek onda će se suštinski prebroditi sadašnje prepreke u pregovorima. No sumnjam da će se u ovom trenutku bilo šta promeniti, jer nijedna od strana nema kapacitet da se izdigne iznad ove promašene situacije.
Očigledno je da je potreban kompromis, pa da boli i jednu i drugu stranu. Pa onda da krenemo dalje! Na puno pitanja nedostaje odgovor, a oni su važni jer su od životnog značaja za Srbe na Kosovu koji žive u vrlo lošim uslovima. E to je stvar oko koje treba da vodimo mukotrpne pregovore.
Nažalost, nacionalni interes nam nedozvoljava! Jel vam sada sada jasno da su naši nacionalni interesi u koliziji - interes stanovništvo protiv interesa teritorije. Valjda će i Srbi s Kosova to da shvate i da se manu prljavog političkog plesa i okrenu unapređenju sopstvene egzistencije!
I na kraju, džabe ti teritorije na kojoj nema tvojih ljudi. A čini mi se da ćemo tek tada shvatiti da je ključ kosovskog čvora u srpskom stanovništvu „tamo dole“!  

Нема коментара: