OVO JE VAŠE MESTO! PRIDRUŽITE SE! UKLJUČITE SE!


DEMOKRATSKA SRBIJA - JAVNI GLAS GRAĐANA SRBIJE!



Pre daljeg čitanja želimo da Vas upoznamo sa namenom ovog bloga. On je samo Vaš. Demokratska Srbija je mesto na kojem svaki posetilac ima pravo i slobodu da iznese svoje mišljenje, komentare i konstruktivne predloge, da ne kažemo i OBAVEZU, jer zalaganje svih donosi najdalekosežniji razvoj. Jedno je jasno, što je više glasova koji skreću pažnju na sebe, bićemo snažniji. Takvi treba da budemo, ako želimo da sadašnju depresivnu i apatičnu viziju naše zemlje promenimo i ostvarimo istinski napredak.

NASTOJAĆEMO da političke partije uvrste ideje običnih ljudi u svoje programe i prekinu sa demagogijom kojom ističu kako rade za naše dobro.

Nemojte da budete pesimisti, snaga interneta i društvenih mreža pokazala je da je zajednica 21. veka, upravo VIRTUALNA ZAJEDNICA, a događaji s početka ove godine u svetu to su i dokazali. Pobedimo bedu, beznađe i neperspektivnost u koju smo zapali! Oformimo novi "savez za promene"!

17.2.12.

Snežno nevreme sramota za nespremne




Objasniše nam pre neki dan NASA-ini naučnici da nas je okovala prava ruska zima. Čitajući njihove komentare o nezapamćenoj zimi u Srbiji, zapitao sam se da li su nam trebali američki naučnici i pre dolaska hladnog talasa krajem januara. Nakon dugih novogodišnjih i božićnih praznika, neverovatno toplog vremena i poslovično uspavanih zimskih službi, zahvatilo nas je nevreme koje je veliki broj stanovnika naše države dovelo na ivicu preživljavanja.
Uvodjenje vanredne situacije, dirigovana upozorenja na medijima nacionalne frekvencije o lošoj energetskoj situaciji i spašavanja starih i unesrećenih usledili su kao reakcija na očigledne probleme na terenu.

              Pitanje o kojem bi trebali da razmislimo je: Da li su državni organi mogli da predvide dolazak snežnog i hladnog talasa u Srbiju? Mišljenja sam da su nemarno postupili prema upozorenjima Meterološkog zavoda Srbije koji je već sredinom januara obavestio javnost „šta nam predstoji“! Nafta, novac, hrana, mehanizacija i ogrev su trebali da budu dopremljeni pre nepogode, a medijska mašinerija stavljena u pokret kako bi građani Srbije bili pravovremeno upozoreni. Tako bi se direktno smanjio broj ljudskih žrtava, a opštinama koje su zavejane duže od mesec dana omogućilo da se efektnije bore sa snegom od početka nevremena.
I na kraju „ko se boji zime još“? Naše vlasti i krizni štabovi se sigurno nisu „na vreme“ uplašili! Zato moraju da ponesu breme odgovornosti, a ne da posvećuju sopstvene reči statistici i žaljenjima za nastradalima.
Ako nas još udare i poplave? Kažu da smo sigurni?! Možda bi trebali opet da aktiviramo NASA-u, pa da nam kažu šta da radimo.

Нема коментара: